18. Međunarodni Sprint Triatlon Kup “Kulin Ban” Boračko jezero 2021.

Ognjen Stojanović iz Srbije i ove godine bio je najbolji u muškoj konkurenciji na održanom 18. međunarodnom sprint triatlon kupu “Kulin Ban Boračko jezero 2021”.

U ženskoj konkurenciji u glavnoj utrci najbrža je bila Alena Detan Karlović iz Triatlon kluba “Petar Zrinski” iz Zagreba.

Mustafa Jamak iz BiH osvojio je drugo, a Dragan Jovanović iz Crne Gore treće mjesto u muškoj kategoriji takmičenja, dok su se kod žena Aleksandra Tot iz Triatlon kluba Kotor i Alenka Urdih Štefanac iz Triatlon kluba Petar Zrinski – Zagreb našle na drugoj, odnosno trećoj poziciji, takmičeći se u tri discipline naizmjenično koje čine sprint triatlon – plivanje 750 metara, vožnja bicikla 20 kilometara i trčanje 5 kilometara.

Kup je organizirala Triatlon asocijacija BiH uz pokroviteljstvo i partnerstvo Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine i u saradnji sa Triatlon i pentatlon savezom u FBiH.

Na sportskoj manifestaciji na Boračkom jezeru učestvovalo je preko 100 takmičara i takmičarki iz BiH i regiona.

Cilj projekta je promocija i razvoj triatlon sporta u BiH, kao i promocija turističkih destinacija Herecegovačko-neretvanskog kantona i Općine Konjic s krajnjim ciljem da Boračko jezero postane regionalni centar triatlon sporta u ovom dijelu Evrope.

Sve slike možete pogledati na https://bit.ly/3kFJQv7

Video montaža:

Top