World Triathlon Coaches Level 1 Course

U Eko Selu Boračko jezero, 04.07.2021. uspješno održan i završen petodnevni seminar 1. World Triathlon Coaches Level 1 Course. Seminar je okupio triatlon sportiste iz cijele Bosne i Hercegovine, a za cilj ima promociju i razvoj triatlon sporta kao i edukaciju trenera, koji će biti nosioci triatlon sporta u BiH.

Želja organizatora je da Boračko jezero postane regionalni centar triatlon sporta, a održani seminar je ujedno i uvod za organizaciju 18. Međunarodnog triatlon kupa „Kulin Ban“ Boračko jezero 2021, koji će biti održan od 28.-30.08.2021. Seminar je realizovan uz ovlaštene predavače: Miloš Petelin – tehnički direktor Slovenske triatlon asocijacije i Željko Bijuk iz Hrvatske – koordinator za razvoj triatlon sporta u Evropi.

Svi polaznici su dobili zvanični certifikat za učešće, a oni koji su položili će dobiti certifikat za trenera triatlon sporta. Projekat je realiziran uz pomoć i podršku: Olimpijski komitet BiH, World Triathlon, OLYMPIC SOLIDARITY i Triatlon i pentatlon savez FBiH.

Top