RAFTING

Rafting ponuda

RAFTING na rijeci Neretvi predstavlja jedinstven izazov koji pruža ljubiteljima prirodnog ambijenta posebnu avanturu, rekreaciju i adrenalinski užitak. Neretva je planinska rijeka koja izvire na nadmorskoj visini od 1.095m ispod planina Zelengore i Lebršnik. Kanjonom, uzvodno od Konjica pogodna je za rafting. Dužina kanjona za rafting od Glavatičeva do Konjica iznosi oko 23 km. Ugođaju doprinosi prelijepi kanjon Rakitnice i vodopadi koje prolazimo u rafting turi. Svaki učesnik raftinga dobija opremu (zaštitnu kacigu i prsluk za spašavanje), a u slučaju kišovitog i prohladnog vremena i neopren zaštitna odijela. Eko selo angažuje isključivo certificirane skipere što dodatno obezbijeđuje sigurnost učesnika prilikom samog spusta. Cijena Rafitinga iznosi 50,00KM odnosno 25,00EUR po osobi. Cijena uključuje: prijevoz u oba pravca, certificirani skipper, doručak, lunch paket, kompletna rafting oprema (kaciga, prsluk, a u slučaju kišovitog vremena neopren zaštitna odijela). Za organizovanje grupnog raftinga potrebno je minimalno 6 osoba / učesnika. Za veći broj učesnika kao i za Agencije odobravamo popust po dogovoru.

Često postavljana pitanja (FAQ)

Šta ponjeti i kako se obući? Ono što trebate ponijeti sa sobom je rezervna suha odjeća i fotoaparat. Sve ostalo ste pozvani da zaboravite. Na polasku će vam biti dodjeljeno nepromočivo neopren odijelo i cipele za vodu. Za osjetljive na sunce, preporučivo je ponijeti kremu za sunčanje. Za koga je rafting? Rafting na Neretvi je za cijelu porodicu, od predškolskog uzrasta pa nadalje. Naši iskusni skiperi će se potruditi da se osjećate sigurno i da uživate u svakom trenutku. Naravno, rafting bez uzbuđenja ne bio to što jeste tako da Neretva neće iznevjeriti ni one željne adrenalina. A šta ako bude kiša? Pa ništa, rafting na Neretvi daruje dodatna uzbuđenja i spektakularne vizuelne momente tokom kišnih dana. Ako niste baš oduševljeni idejom da plovite po kiši i ljubitelji ste sunca i kupanja, slobodni ste da odgodite za neki drugi dan. Ali, treba znati da je gornji tok Neretve prilično nepredvidiv što se vremenske prognoze tiče, tako da kišno jutro može skrivati iza sebe prekrasan sunčan dan, kao što i niz sunčanih dana može biti naglo prekinut kišom..

EkoSelo Boračko jezero

O Neretvi

Izvire na nadmorskoj visini od 1.095 metara ispod planina Zelengore i Lebršnik u BiH i kroz tu zemlju protječe u dužini od 205 km, a posljednjih 20 km teče kroz Hrvatsku. Od ukupne površine porječja (5.581 km2) u Hrvatskoj je 430 km2.[1] Neretva od izvora prema ušću prvotno teče od jugoistoka prema sjeverozapadu, tvoreći tako i sjevernu granicu Hercegovine. Nedaleko od Konjica i Ramskog kraja skreće prema jugu, i teče u smjeru od sjevera prema jugu Njene pritoke u gornjem toku su Repešnica, Rakitnica i Ljuta sa desne, te Lađanica, Župski Krupac, Bukovica i Bijela s lijeve strane, kao i Krupac, Trešanica, Idbarčica (Baščica), Kraljuščica i Neretvica. U donjem toku to su Bregava i Trebižat. U gornjem toku, sve do Čapljine, Neretva je kanjonska rijeka, a zapadno od Konjica ulijeva se u akumulacijsko jezero Jablanica. Pored Gabele se širi u deltu površine 196 km2 (koja je pod zaštitom UNESCO-a od 1992.), a od Opuzena se dijeli na dvanaest rukavaca (od kojih su 3 protočna). Plovna je od morske obale do Metkovića (20 km).[1] U Jadransko more utječe u blizini Rogotina i Ploča..